Korut ovat monille tärkeitä ja arvokkaita esineitä, jotka voivat tuoda tyyliä ja persoonallisuutta päivittäiseen pukeutumiseen. Kuitenkin, kun harrastetaan urheilua ja fyysistä aktiivisuutta, korujen käytössä on joitakin seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon. Ensinnäkin, turvallisuus on tärkein tekijä urheillessa korujen kanssa. Korut, kuten pitkät kaulakorut, riipukset tai suuret kultaiset korvakorut, voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos ne tarttuvat kiinni esimerkiksi urheiluvälineisiin, kuten palloon tai verkkoon. Tästä syystä on suositeltavaa välttää suuria, roikkuvia koruja urheillessa. Sen sijaan, kannattaa valita pieniä, kevyitä ja vähemmän haitallisia koruja, kuten sormuksia tai rannekoruja. Hyvä vaihtoehto onkin riisua ennen treeniä kotona esimerkiksi kultaiset korvakorut pois.  

Suosi treenatessa kevyitä ja kestäviä koruja 

Muita tärkeitä seikkoja urheillessa korujen kanssa on ottaa huomioon niiden kestävyys. Fyysisen aktiivisuuden aikana korut altistuvat hikoilulle, iskuille ja kovalle kulutukselle. Jotkut korumateriaalit, kuten jalometallit, voivat olla herkempiä naarmuille tai vaurioille. Siksi kannattaa harkita korujen valintaa urheillessa ja suosia kestävämpiä materiaaleja, kuten titaania tai ruostumatonta terästä. Nämä materiaalit ovat yleensä kestäviä ja säilyttävät hyvin ulkonäkönsä myös kovassa käytössä. Ei siis kannata pukea nyrkkeily treeneihin kaikista rakkaimpia ja kalliimpia kultaisia korvakoruja. Myös esimerkiksi korujen kanssa uiminen voi kuluttaa koruja jonkin verran ajan saatossa. 

Ennen treeniä voi olla viisasta riisua kaikki korut pois

Kolmanneksi, on tärkeää ottaa huomioon korujen sopivuus urheilusuoritukseen. Esimerkiksi sormukset voivat aiheuttaa hankaluuksia esimerkiksi pallon käsittelyssä tai tarttua kiinni urheiluvälineisiin. Rannekorut voivat puolestaan häiritä liikkuvuutta tai aiheuttaa hankaluuksia tarttumisessa. Jos korut estävät tai haittaavat urheilusuoritusta, on suositeltavaa poistaa ne kokonaan tai valita sellaisia koruja, jotka eivät aiheuta haittaa suoritukselle. Lopuksi, on tärkeää huolehtia korujen huollosta urheilun jälkeen. Hikoilu ja fyysinen aktiivisuus voivat huonontaa korujen kuntoa, joten korujen puhdistus ja jopa vedellä pesu voi olla hyvä idea. Kannattaa siis erikseen kysyä koruliikkeistä korujen huolto-ohjeita, jos liikkuu paljon. Tietysti jos esimerkiksi omistaa kultaiset korvakorut niiden pitäisi kestää kyllä käyttöä, mutta toki juurikin hiki jaa muu voi vaurioittaa koruja. Kannattaa siis miettiä kannattaako koruja pitää ollenkaan treenatessa.

Kategoriat: blogi

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *